Creatief (om)denken & brainstormen

Blijf je wel eens in routines hangen? Ontdek hoe je jezelf kan dwingen tot creatief nadenken. Deze opleiding geeft jou handvaten om sneller tot nieuwe inzichten te komen. Van probleem, naar opportuniteit. Je leert:

 • Wat creatief (om)denken is en wat niet
 • Hoe je jezelf en anderen aanzet tot creatief denken
 • Hoe je jezelf voorbereidt op weerstand binnen je team of organisatie
 • Hoe je meer haalt uit creatieve momenten of brainstorms
 • Van interactieve oefeningen tot het toepassen van technieken

nieuw

Klaar voor jouw kennisreis?

€ 1.099
Onderwerp
Strategie
Start
11 mei 2023
11 okt. 2023
Duur
1 dag
Locatie
Bilzen

Jouw gids

Jeroen
Jeroen Peetermans
Creatieve ziel

In 't kort

Met deze opleiding rond creatief denken vergroot je je probleemoplossend vermogen. Onze centrale opdracht is het bereiken van de ideale mindset zodat je creatief kan omdenken. Je leert associëren en perspectief veranderen. Na deze opleiding kom je sneller tot nieuwe ideeën!

Voor wie?

Deze opleiding is geschikt voor héél diverse profielen: van ondernemers en IT managers tot communicatiemedewerkers en marketeers. Het doorbreken van routine is voor jou een uitdaging. Je organisatie of jijzelf beweegt te vaak in dezelfde denkpatronen. Je wilt jezelf eens goed wakker schudden om tot nieuwe inzichten te komen. Dan is dit de ideale opleiding voor jou!

Programma Opleiding Creatief Denken

1) Inleiding tot creatief (om)denken

Je ontdekt de verschillende stappen binnen het creatief denkproces. We leggen de belangrijkste concepten en principes uit. Je leert hoe je je denkproces kan verbeteren en je krijgt al een eerste inzicht in manieren om creativiteit bij jezelf of anderen te stimuleren.

2) Het gebruik van denktechnieken

Tijdens dit onderdeel richten we ons op concrete technieken om creativiteit te stimuleren (van associëren en mindmaps tot denkhoeden van De Bono). We passen in groep enkele hulpmiddelen toe om ideeën te organiseren en nieuwe concepten te genereren. We activeren je probleemoplossend denken en verbeeldingskracht om zo het creatieve proces te ondersteunen.

3) Voorbereiden op de 'ja, maar'

We leren jou ook omgaan met creativiteit in de realiteit. Denk aan je organisatie, collega's of eigen die creativiteit soms bewust of onbewust tegenwerken. Je leert zelf een omgeving te creëren die creativiteit meer toelaat.

4) Spelen en experimenteren: de basis van creativiteit

Een belangrijk onderdeel van deze opleiding en creatief denken is het bereiken van de juiste mindset. Dit bereik je niet zomaar. Aan de hand van enkele hele praktische en interactieve oefeningen resetten we ons bestaand perspectief.

Ontvang jouw Gaido Diploma

Na de opleiding ontvang je het exclusieve Gaido Diploma als bewijs van voltooiing. Dit certificaat kan je ook digitaal toevoegen aan je LinkedIn-profiel. Op die manier laat je je opgedane vaardigheden en kennis zien aan je eigen netwerk. Dit is trouwens een uitstekend middel om jezelf nog meer te onderscheiden in de arbeidsmarkt.

Opleiding voor je team of in groep

Met onze unieke programma's rond digital, creativiteit, analytics en online marketing maken we jouw team future-proof. Kies voor een teamopleiding zodat je nog meer impact kan maken voor jouw bedrijf. Het is leuk, slim en ook extra voordelig om een teamopleiding te boeken. We beginnen met een intake en werken vervolgens een maatwerkprogramma uit. De waar en wanneer kies jij, wij zorgen voor een interessant leermoment.

 • Inspirerende locatie

  Geen saai kantoor, wel een ballenbad
 • Opvolging na de opleiding

  1-on-1 coaching via online sessie (1u)
 • Deluxe Broodjes

  Onze food developer Ben maakt een overheerlijke lunch

Nog vragen over onze opleidingen?

Van inschrijven tot annuleren. Van lunch tot KMO-portefeuille. Vind een antwoord op alle veelgestelde vragen.


Verdien tot 30% terug via KMO-portefeuille

Wij zijn erkend dienstverlener van de KMO-portefeuille. Dit is een subsidie van de Vlaamse overheid. Met deze maatregel kan een onderneming tot €7.500 subsidies krijgen voor het volgen van een opleiding.

Inschrijven voor deze opleiding

Persoonlijke gegevens

Uw gegevens worden bewaard. Check onze privacy policy.